×

Ανακαλύψτε τα Τζουμέρκα με e-bike: Βουργαρέλι - Θεοδώριανα

ID Δραστηριότητας : 5154
Εύκολο
2 ημέρες 8 ώρες
Ιαν - Δεκ
Ελάχιστο όριο συμμετοχής: 14 ετών
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Βουργαρέλι - Αθαμάνιο - Παραλία Αχελώου - Ρέμα Μαρξ - Θεοδώριανα - Καταρράκτες Σούδας

Σε αυτή την εκδρομή επισκεπτόμαστε τη νότια πλευρά των Τζουμέρκων. Έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε καταπληκτικά τοπία και παραδοσιακά χωριά χτισμένα στην «αγκαλιά» των επιβλητικών βουνών των Τζουμέρκων. Η πρωτεύουσα του χωριού Βουργαρέλι σκαρφαλωμένη στις πλαγιές των Τζουμέρκων, το «μοναχικό» χωριό Θεοδώριανα, η σύντομη πεζοπορία στο Ρέμα Μαρξ, ο διπλός καταρράκτης της Σούδας καθώς και η εξωτική παραλία του Αχελώου είναι μερικά από τα φανταστικά μέρη που επισκεπτόμαστε σε αυτή την εκδρομή.

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα:

Συνάντηση στο χωριό Βουργαρέλι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια αναχωρούμε με τα ηλεκτρικά ποδήλατα για την πιο εξωτική παραλία των ελληνικών βουνών, την παραλία της κοιλάδας του Ασπροποτάμου ή του Αχελώου. Μετά από μια ώρα περίπου σε μια διαδρομή ανάμεσα σε έλατα, πλατάνια, καστανιές και άλλα δέντρα, φτάνουμε στο ποτάμι, όπου σταματάμε για να απολαύσουμε το πικνίκ μας και να βουτήξουμε στα δροσερά νερά του. Αφού απολαύσουμε τις παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής, παίρνουμε το δρόμο μας πίσω. Στη διαδρομή μας, επισκεπτόμαστε το αμφιθεατρικά χτισμένο χωριό Αθαμάνιο, όπου κάνουμε στάση για λίγα λεπτά για ένα παραδοσιακό σπιτικό γλυκό. Άφιξη στο ξενοδοχείο το απόγευμα. Το απόγευμα δείπνο, στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

2η μέρα:

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε τη διαδρομή μας για τα Θεοδώριανα, το χωριό με τα άφθονα τρεχούμενα νερά. Διασχίζουμε το αμφιθεατρικά χτισμένο χωριό Αθαμάνιο και συνεχίζουμε την ανάβαση μας για άλλη μισή ώρα περίπου. Η θέα που έχουμε σε όλη τη διαδρομή θα μας συνεπάρει. Αφού ολοκληρώσουμε την σχετικά εύκολη ανάβαση χάρη στα ηλεκτρικά ποδήλατα, θα μας περιμένει το παραδοσιακό μας τραπέζι πικνίκ και καθόμαστε να γευτούμε τα σπιτικά τοπικά πιάτα απολαμβάνοντας τη θέα στις επιβλητικές βουνοκορφές της περιοχής. Μετά από πολύωρη στάση κατηφορίζουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου, όπου αφήνουμε τα ποδήλατα για να επισκεφτούμε τον κρυμμένο παράδεισο της περιοχής, το ρέμα Marks. Ξεκινάμε την πεζοπορία μας στο μονοπάτι σε ένα πανέμορφο ελατόδασος. Μετά από 30 λεπτά περπάτημα, φτάνουμε στο ρέμα Marks. Εδώ ξεκουραζόμαστε και χαλαρώνουμε ακούγοντας τους ήχους των τρεχούμενων νερών και των πουλιών που τιτιβίζουν σε ένα πραγματικά παραμυθένιο τοπίο. Τους καλοκαιρινούς μήνες, μια βουτιά στα δροσερά νερά σίγουρα θα μας αναζωογονήσει. Επιστρέφουμε στα ποδήλατα και σε 15 περίπου λεπτά μπαίνουμε στα Θεοδώριανα, όπου τακτοποιούμαστε στον ξενώνα για να διανυκτερεύσουμε. Το βράδυ, δείπνο σε ταβέρνα του χωριού με υπέροχη θέα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: 

Η τελευταία μέρα περιλαμβάνει την επίσκεψή μας στον διπλό καταρράκτη της Σούδας. Μετά το πρωινό, αναχωρούμε με τα ηλεκτρικά ποδήλατα για το μονοπάτι που οδηγεί στους καταρράκτες. Αφήνουμε τα ποδήλατα και πεζοπορούμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εμφανιστεί ο εντυπωσιακός -ύψους 25 μέτρων- διπλός καταρράκτης της Σούδας. Ένα αριστούργημα της φύσης που κυριολεκτικά αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη. Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες, επιστρέφουμε στα ποδήλατα και αναχωρούμε για τον τελικό μας προορισμό, το Βουργαρέλι. Περνώντας μέσα από όμορφα υποαλπικά λιβάδια, αρχίζουμε να κατηφορίζουμε προς το χωριό, όπου φτάνουμε το μεσημέρι. Εντυπωσιασμένοι από την άγρια ομορφιά της φύσης, αφήνοντας πίσω του τα νότια Τζουμερκοχώρια γεμάτα με αξέχαστες εικόνες.

Χρήσιμες πληροφορίες

  • Όλες οι ποδηλατικές μας εκδρομές πραγματοποιούνται πάντα με πιστοποιημένο οδηγό-συνοδό ποδηλάτου και αυτοκίνητο υποστήριξης.
  • Τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις εκδρομές μας, πάντα με τη συνοδεία ενήλικα-κηδεμόνα. Διαφορετικά, θα χρειαστούμε δήλωση από τον γονέα.
  • Παιδιά από 14 ετών και άνω (με ελάχιστο ύψος 150 cm) μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δικό τους ηλεκτρικό ποδήλατο. Για τα μικρότερα παιδιά, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ετικέτας κατά μήκος του παιδικού ποδηλάτου που συνδέεται με το ηλεκτρικό ποδήλατο ενός ενήλικα. Για βρέφη έως 22 κιλά χρησιμοποιούμε παιδικά καθίσματα ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
  • Οι εκδρομές πραγματοποιούνται όλο το χρόνο και όλες τις μέρες αρκεί να το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Η ώρα αναχώρησης συνήθως είναι 09.30 το πρωί αλλά ανάλογα τις καιρικές συνθήκες (καύσωνα, βροχή κτλ) μπορεί να μεταβληθεί.

Περιλαμβάνεται

• Ηλεκτρικό ποδήλατο CUBE Touring Hybrid ONE 500 ή GIANT Talon E+ 3 29
• Κράνος, μπουκάλι νερού (αντιανεμικό, αδιάβροχο, τσάντα ποδηλάτου και πρόσθετος εξοπλισμός ποδηλασίας)
• 2 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια και ταβέρνες
• 2 δείπνα σε ταβερνάκια του χωριού
• 1 πικνίκ με τοπικά προϊόντα
• 1 διανυκτέρευση και πρωινό σε δίκλινο δωμάτιο σε τοπικό ξενοδοχείο στο Βουργαρέλι
• 1 διανυκτέρευση και πρωινό σε δίκλινο δωμάτιο σε τοπικό ξενώνα στα Θεοδωριανά
• Πιστοποιημένοι τοπικοί οδηγοί ποδηλάτων
• Όχημα υποστήριξης καθ' όλη τη διάρκεια της εκδρομής
• Ταξιδιωτική ασφάλιση
• ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνεται

• Μεταφορά από και προς τα αεροδρόμια (ή σταθμούς λεωφορείων)
• Μεταφορά στο σημείο αναχώρησης
• Διανυκτερεύσεις πριν και μετά την εκδρομή
• Αγορά παραδοσιακών ποτών και αναμνηστικών σουβενίρ στην περιοχή
• Επιπλέον γεύματα και ποτά εκτός από τα γεύματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της εκδρομής

Μην ξεχάσω

• Καπέλο
• Μαγιό
Πολιτική ακύρωσης

Πολιτική ακύρωσης

 

  • Ακύρωση 30 ή περισσότερες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Επιστροφή του ποσού της κράτησης σας στο ακέραιο.
  • Ακύρωση μεταξύ 14 και 30 ημερών πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%.
  • Ακύρωση 14 ημερών ή αργότερα δεν θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας, σας επιστρέφεται στο ακέραιο.


  • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
  • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
  • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
  • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
  • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Loading...

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Βουργαρέλι, Άρτα

Διεύθυνση: Βουργαρέλι

Παρόμοιες δραστηριότητες συνεργάτη

Δείτε επίσης

Πεζοπορία σε δάσος στα Τζουμέρκα
Άγναντα, Άρτα
3 ώρες
από 27.00 € / άτομο
Rafting και rapel στο φαράγγι του Αράχθου
Κεντρικά Τζουμέρκα
5 ώρες
από 60.00 € / άτομο
Active Family 4ήμερο στα Τζουμέρκα
Άγναντα, Άρτα
3 ημ 12 ώρες
από 260.00 € / άτομο
×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.